Logo ro.designideashome.com

Învelișul Galben îndrăzneț însuflețește Clădirile De La Colegiul Santa Monica

Cuprins:

Învelișul Galben îndrăzneț însuflețește Clădirile De La Colegiul Santa Monica

Video: Învelișul Galben îndrăzneț însuflețește Clădirile De La Colegiul Santa Monica

Video: Clive Wilkinson Architects - World Architecture News: Ropemaker, London 2024, Martie
Anonim
Image

Învelișul galben îndrăzneț însuflește clădirile media de la Colegiul Santa Monica de Clive Wilkinson

Studioul din California, Clive Wilkinson Architects, a folosit culori strălucitoare, geamuri largi și linii înclinate pentru a crea un campus media în Silicon Beach din Los Angeles, care își propune să descompună „schisma dintre educație și locul de muncă”.

Fondat în 1929, Colegiul Santa Monica este situat într-o zonă la care se numește Silicon Beach, datorită prevalenței firmelor media și a companiilor de start-tech. Colegiul Centrul pentru Media și Design oferă grade în domenii precum tehnologia de divertisment, design grafic și producție de filme.

Image

Clive Wilkinson Architects, cu sediul în LA, a fost însărcinată cu renovarea și extinderea unei clădiri academice existente, împreună cu crearea unei noi instalații pentru stația de radio KCRW, care este autorizată pentru școală. O stație membră a Radio Publicului Național, KCRW transmite muzică, știri și programări bazate pe discuții.

Echipa de proiectare a petrecut nenumărate ore analizând curricula, vizitând sălile de curs și conducând sesiuni de vizionare. Clientul s-a concentrat pe crearea unui mediu de învățare care să pregătească cu adevărat studenții pentru profesiile alese și a rupt „schisma dintre educație și locul de muncă”.

Image

„La început, a devenit clar că clientul considera educația instructivă singură o pregătire insuficientă pentru o lume aflată într-un flux constant”, a spus echipa.

"Noul campus care a rezultat este un experiment simbiotic în co-localizarea unui program de educație media și a unei organizații profesionale de radiodifuziune pentru a maximiza beneficiile colaterale dintre cele două instituții de renume."

Image

Clădirile ocupă o proprietate de colț în formă neregulată în campus. Clădirea extinsă a tehnologiei media se întinde pe o parte, în timp ce noul centru media KCRW ocupă colțul estic al site-ului. Între ele se află o curte cu o cafenea, peisagistică și o scenă.

"Acest spațiu central încurajează colaborarea și interacțiunea, permițând în același timp tuturor programelor CMD să se convergeze public într-o singură comunitate creativă", a continuat echipa.

Image

Aproape triunghiular în plan, sediul KCRW cuprinde 34.000 de metri pătrați (3.158 de întâlniri pătrate). Aceasta este prima clădire dedicată a stației din istoria sa de 35 de ani, deoarece anterior a fost împrăștiată în cinci locații diferite.

Pereții exteriori constau din cărămidă tonifiată, panouri galben strălucitor și sticlă. Clădirea are o masare ruptă, care constă din diferite întârzieri, proeminențe și suprafețe înclinate.

Pe latura orientată spre est a clădirii, un știft triunghiular de volum peste șantier, creând o terasă umbrită la nivelul solului. Pe partea de nord-vest, scările interioare ale clădirii sunt vizibile printr-o formă sculpturală înfășurată în sticlă și panouri cu lămâie.

În interior, KCRW Media Center conține spații de lucru deschise, o galerie de vizionare a publicului și peste două duzini de studiouri. Pereții albi, șipci de lemn și covoare portocalii sunt printre finisajele interioare. Tavanele expuse conferă o atmosferă industrială unei zone de lucru cu o înălțime dublă, care este inelată cu balcoane.

Image

Clădirea de tehnologie media existentă, care a măsurat 49.000 de metri pătrați (4552 mp), a primit o revizuire interioară. De asemenea, echipa a adăugat o aripă de 32.000 de metri pătrați (2.973 de metri pătrați) și un garaj de șapte etaje.

Echipa a folosit același vocabular de design ca și KCRW Media Center, incluzând placări galbene vii și întinderi mari de sticlă.

Pe lângă sălile de clasă, clădirea extinsă conține un auditorium cu 180 de locuri, o suită de producție, o suită de difuzare, săli de editare, laboratoare de calculator și spații de colaborare. În întreaga clădire au fost utilizate accente galbene și partiții de sticlă.

Recomandat: